Maalipinnan kiillotus

Auton maalipinnan kiillotuksen ammattitaidolla ja laadukkaasti suorittaa Riihidetailing Kotkasta

Auton maalipinnan kiillotus tarkoittaa auton maali- ja lakkapinnan koneellista kiillotusta eli hiontaa. Kiilotuksesta puhuttaessa voidaan myös käyttää termiä auton myllytys. Auto joutuu kohtaamaan paljon mekaanista kulutusta päivittäin. Yleisimmät maalipinnan naarmujen aiheuttajat ovat virheelliset pesutavat, harjallinen konepesu sekä lumiharjan käyttö talvella. Myös auringon uv-säteet ja ilmansaasteet haalistavat auton maalipintaa hapettumisen seurauksena. Auton maalipinta siis kuluu, harmaantuu ja menettää ajan myötä parhaan kiiltonsa. Himmeä, kiilloton ja naarmuinen maalipinta voidaan kuitenkin usein palauttaa lähes uudenveroiseksi myllyttämällä eli koneellisesti kiillottamalla. Ota yhteyttä niin laitetaan autosi maalipinta kiiltämään Kotkan parhaassa käsittelyssä!

auton maalipinnan kiillotus, myllytys

Mitä myllytys eli auton maalipinnan kiillotus tarkoittaa?​

Myllytyksiä tarjoavia yrityksiä on paljon. Onnistunut lopputulos vaatii kuitenkin ammattitaitoa ja lukuisia työtunteja. Tässäkin asiassa kannattaa siis muistaa, että hyvä ja halpa eivät tule samassa paketissa. Me haluamme tarjota vain parasta laatua ja suoritamme kaikki työvaiheet huolellisesti loppuun saakka. Kiillotuksen ensimmäinen vaihe (1-step kiillotus) on syvempien naarmujen poisto. Tarvittaessa tämä vaihe toistetaan (2-3-step) saavuttaaksemme halutun lopputuloksen.

Kun ensimmäisessä vaiheessa poistetaan syvempiä naarmuja, jää pintaan vielä pieniä mikronaarmuja. Nämä mikronaarmut esiintyvät auton maalipinnassa niin kutsuttuina hologrammeina. Nämä heijastuskuviot ovat hyvin yleisiä monien kiireessä tehtyjen myllytysten jälkeen kun viimeistelyvaihe jätetään tekemättä. Kiillotusta jatketaan siis vielä näkyvien naarmujen poiston jälkeen hienorakenteisilla hionta-aineilla, jonka jälkeen vasta saavutetaan laadukas ja varmasti kiiltävä lopputulos.

Selkeimmin hologrammit tulevat ilmi tummissa väreissä, kun taas esimerkiksi valkoisessa ja hopeanvärisessä autossa niitä on käytännössä mahdotonta nähdä, vaikka kiillotustulos olisikin samalla tavalla puutteellinen. Hologrammit muodostuvat lukuisista ympyrämäisistä mikronaarmuista, joita silmä ei enää näe varsinaisina naarmuina mutta valolla tarkasteltaessa ja auringonvalossa nämä heijastukset tulevat esiin.

Viimeisenä vaiheena kiillotettu pinta suojataan asiakkaan valinnan mukaan joko vahalla tai kevyt/ kestopinnoitteella. Näitä mikronaarmujen aiheuttamia hologrammeja on mahdollista peittää tietoisesti tai tahattomasti juuri esimerkiksi vahalla. Meidän kiillotuksen jälkeen sinun ei kuitenkaan tarvitse varautua ikävään yllätykseen vahan kuluessa pois, vaan voit olla varma, että myllytyksen jälki ja auton maalipinta on virheetön myös vahan alla. 

Maalipinnan kiillotuksessa kannattaa panostaa laatuun

Pinnoitteet ovat äärimmäisen hankalia poistaa, koska niiden on tarkoitus kestää auton maalipinnassa jopa vuosia. Tästä syystä sen alle ei kannata maalipinnan virheitä jättää, sillä pinnoite itsessään ei peitä mitään vaan auton maalipinta näkyy sellaisenaan pinnoitteen lävitse. Auton maalipinnan kiillotus ja pinnoitus ovat kustannukseltaan sen suuruinen hankinta, että haluat varmasti saada rahoillesi vastinetta. Järkevää ja taloudellista on myös tehdä työ kerralla kuntoon kuin maksaa samasta työstä mahdollisesti tuplasti ensimmäisen työn tyydyttämättömän lopputuloksen seurauksena.

Ammattitaito muodostuu oikeasta tekniikasta ja käytännönkokemuksesta

Ajatuksena auton maalipinnan kiillotus saattaa kuulostaa helpolta ja yksinkertaiselta toimenpiteeltä; tarvitaanhan siihen vain kone, kiillotuslaikka ja -aine. Todellisuudessa kiillotuksen onnistuminen ja täydellinen lopputulos vaatii vankkaa ammattitaitoa. Korostamme kaikessa toiminnassamme auton yksilöllistä palvelua. Auton maali/lakkapinnat ovat kovia, pehmeitä tai jotain siltä väliltä. Kiillotus alkaa aina kokeilemalla tietyllä aineella ja kiillotuslaikalla miten auton maali/lakkapinta siihen reagoi. Tämän perusteella aine- ja laikkayhdistelmää muutetaan enemmän/vähemmän naarmua leikkaavaan tai viimeistelevään. Kokemus ja lukuisat työtunnit erilaisista auton pinnoista ohjaavat löytämään toimivan yhdistelmän. Joskus se löytyy ensimmäisellä kerralla, toisinaan tarvitaan useampi kokeilu. Me emme kuitenkaan luovuta haastavankaan maalipinnan kohdalla ja tyydy aikaa säästääksemme ”riittävän hyvään”. Vaihtelemme aine/laikkayhdistelmiä kunnes auton maalipintaan täydellisesti pureva yhdistelmä löytyy päästäksemme asiakkaan kanssa sovittuun lopputulokseen. Kun kiillotustyö tehdään nopeasti joko kiireen tai käytettävissä olevan ajan (vaihtoautofixaukset) takia, käytetään tällöin leikkaavia aineita ja laikkoja. Tämä yhdistelmä poistaa naarmuja ja palauttaa maalipinnan kiillon kyllä tehokkaasti mutta tämän kääntöpuolena on sitten jo juuri nuo aiemmin mainitut auringonvalossa ja valolla esiin tulevat hologrammit.

Myös kiillotuskoneita on erilaisia; on isoja ja pieniä, sekä suoravetoisia ja epäkeskokoneita. Suoravetoinen kone eli rotary poistaa syvempää naarmua nopeammin mutta viimeistely tällaisella koneella on haastavampaa etenkin aloittelijalle. Tämän lisäksi konevalinnalla voidaan vaikuttaa huomattavasti kiillotustyön nopeuteen. Isolla koneella on ymmärrettävästi nopea käydä koko auto läpi. Isolla koneella ei päästä kuitenkaan kiillottamaan kaikkia auton osia kuten ovenkahvoja tai etumaskin pieniä yksityiskohtia, auto on tällöin kiillotettu siis vain isoilta pinnoiltaan. Meiltä löytyy eri pyörimistekniikkaa hyödyntävät koneet niin isoina ja pieninä, joten kiillotus meillä onnistuu kokonaisvaltaisesti.

Osaamisen lisäksi asenne ratkaisee

Kuten edellä on kerrottu, auton maalipinnan kiillotus vaatii vahvaa ammattitaitoa. Tämän lisäksi työn lopputulokseen vaikuttaa vahvasti tekijän asenne ja motivaatio. Meille asiakkaan tyytyväisyys on ykkösasia. Tämän lisäksi motivaattorinamme toimii joka kerta se, että pystymme seisomaan rehellisesti työmme takana tietäen, että työmme laatu on kunnossa. 

Käytössämme on lukuisia eri kiillotusaineita sekä kiillotuslaikkoja eri koon, materiaalin ja ominaisuuksien mukaan kymmenittäin. Jokainen varmasti osaa laskea, että erilaisia aine-laikkayhdistelmiä eli komboja saa näistä muodostettua lukuisia. Käytännön kokemus lukuisista erilaisista maalipinnoista yhdistettynä jatkuvaan tiedon opiskeluun ja ammattitaidon kehittämiseen mahdollistavat esimerkiksi parhaan mahdollisen kombon löytymisen ja näin ollen erinomaisen lopputuloksen saavuttamisen jokaiseen autoon.  Valitseeko nopean tien ns. isolla koneella vai laadukkaan lopputuloksen useiden eri koneiden yhdistelmällä. Ammattitaitoon pystyy itse vaikuttamaan opiskelemalla ja työtä tekemällä, jälkimmäinen on kiinni tekijän omasta valinnasta. Puutteellisella osaamisella ei edes loistavalla asenteella päästä täydelliseen lopputulokseen, kun ei myöskään vuosien ammattitaito ilman oikeaa panostusta tuota kunnollista lopputulosta. 

Aidosti laadukkaaseen työnjälkeen vaaditaan siis vahva ammattitaito yhdistettynä huolelliseen, tarkkaan ja tunteja kestävään kiillotusprosessiin. Meillä on halu, välineet ja osaaminen tähän. Valitse tästä syystä auton maalipinnan kiillotukseen ja pinnoitukseen ammattilainen, joka suhtautuu autonhoitoon intohimolla!