Autonpesu

Autonpesu huoltaa autosi maalipintaa

Autonpesu on ehkä se yleisin huoltotoimenpide, mikä autolle suoritetaan. Ja samalla myös yksi tärkeimmistä, sillä autot ovat jatkuvasti alttiina maantiepölyn, tiesuolan, ilmansaasteiden ja auringon uv-säteilyn rasitukselle. Autonpesu suojaa maalipintaa näiden em. rasitukselta.

autonpesu, kiiltopesu, premiumpesu

Autonpesu on tärkeää myös talvella

Erityisesti talvella auton säännöllinen peseminen on todella tärkeää, koska tiesuola ja korkea ilmankosteus luovat ruostumiselle hyvät olosuhteet. Talviautoilussa vaarana on renkaiden nastoista irtoava metallipöly, joka voi syöpyä esimerkiksi maalin läpi ja aiheuttaa korroosiota maalin alla. Autojen nastoista irtoavan metallipölyn lisäksi lentoruostetta kertyy autojen maalipinnalle esimerkiksi jarruista irtoavina rautapartikkeleina, jotka saa pestyä pois esimerkiksi raudanpoistoaineella tai vannehapolla.

 

Talvella suola puree tiukemmin niin suojattuun kuin suojaamattomaan pintaan kiinni, jos autoa säilytetään lämpimässä tallissa. Eli jos haluat säästyä kiinni palaneelta suolalta niin säilytä autoa ulkona. Toki mukavuus kärsii tässä vaihtoehdossa, joten ota meihin yhteyttä niin pestään suolat aika ajoi pois ja voit huoletta säilyttää autoasi tallissa ja hypätä lämpimään autoon.

Ylläpitopesu

Ylläpitopesusta puhuttaessa tarkoitetaan asennettujen pinnoitteiden säännöllisiä pesuja. Vaikka pinnoitteen asennus ei sido asiakasta meillä tehtäviin ylläpitopesuihin, suosittelemme puolivuosittain tehtävää perusteellisempaa puhdistusta, joka sisältää raudan- ja pienpoiston. Tämä avaa mahdollisesti liasta tukkoon menneen pinnoitteen jälleen toimivaksi. Pinnoitteen tukkoisuus ilmenee usein hydrofobisuuden (eli veden hylkivyyden) heikkenemisellä tai loppumisella.

autonpesu, premiumpesu, kiiltopesu
vannepesu, vanteiden pesu