auton vahaus

Auton vahaus kilpailukykyiseen hintaan

Auton vahaus suojaa maalipintaa kulutukselta, UV-säteilyltä ja muilta ulkoisilta tekijöiltä. Auton puhtaanapito on vahauksen jälkeen myös huomattavasti helpompaa, sillä vahattu pinta hylkii likaa ja vettä. Hyvän ja kestävän vahaustuloksen kannalta oleellisinta on, että vaha levitetään täysin puhtaalle pinnalle. Peruspesu ei tähän riitä, vaan autoon tehdään liuotinpesun lisäksi myös raudan- ja pienpoisto sekä rasvanpoisto. Kun auton pinta on täysin puhdas, on vahalla valmius tarttua pintaan kestävästi. Maalipinnan ollessa hyvin naarmuinen, suosittelemme myös kiillotusta ennen vahausta.

Erilaiset autovahat

Autovahauksien tarjouksia seuratessa saattaa ostajalle iskeä hämmennys. On kestovahaa, kovavahaa, pinnoittavaa pesuvahaa, kiiltovahaa. Puhutaan myös luonnonvahoista, carnaubavahasta, sealanteista ja näiden yhdistelmistä eli synteettisistä vahoista. Asiakkaan kannattaakin tiedostaa, että vahojen ominaisuuksissa ja kestoissa on eroja. Toinen vaha antaa paremman kiillon, toinen taas kestää pidempään. Jokaisella vahalla on omat hyvät puolensa ja jokaiselle löytyy varmasti se oma käyttötarkoituksensa.

Luonnonvahat

Yleisimmin luonnonvahoissa esiintyvä vaha sisältää carnaubapalmuista saatavaa carnubaa. Siksi usein kuuleekin myyntiteksteissä termin “carnaubavaha”. Luonnonvahoille ominaista on, että ne tuovat pintaan syvän ja lämpimän kiillon. Myös hydroforbiset ominaisuudet ovat erittäin hyvät, jolloin vesi ja sen myötä lika ei tartu pintaan helposti. Luonnonvahat eivät kuitenkaan kestä pesukemikaaleja kovinkaan hyvin. Yleiset käyttökohteet luonnonvahoille ovatkin autot, joita vahataan normaalia useammin tai esimerkiksi näyttely- ja kesäautot.

Sealantit

Sealantit ovat keinotekoisesti valmistettuja suoja-aineita. Eivät siis vahoja sanan varsinaisessa merkityksessä ollenkaan. Sealanttien kiilto on hieman huonompi luonnonvahoihin verrattuna mutta ne ovat puolestaan kestävämpiä pesukemikaaleja vastaan. Sealantit kestävät siis kulutusta ja pesua luonnonvahoja paremmin.

Synteettiset vahat

Synteettiset vahat ovat yhdistelmiä luonnonvahoista ja sealanteista. Nämä vahat ovat nykyisin erittäin suosittuja. Niissä yhdistyy luonnonvahojen kiilto ja sealantin kestävyys.

Onko kestovahaa olemassa?

Vahan kesto on yksi markkinoinnissa usein käytetty asia. On kuitenkin hyvä muistaa, että se mitä valmistaja lupaa purkin kyljessä on usein toinen asia kuin mitä se on käytännössä. Samoin kuin pinnoitteiden keston yhteydessä jo käytiin läpi, vahan kestoon vaikuttaa vahan asennuksen laatu, pesutiheys ja -tavat. Itse käytämme laadukkaita ammattilaisvahoja (valmistajan lupaama kesto jopa 12kk) ja vahan asentaminen suoritetaan aina ammattimaisesti. Silti kokemuksen myötä olemme saaneet useasti todeta, että valmistajan lupauksiin harvoin päästään. Suosittelemmekin auton vahaamista noin kaksi kertaa vuodessa, jotta auton maalipinta olisi varmasti suojattuna. Vaihtoehtona auton vahaukselle on kevytpinnoite, joka kestää paremmin kemikaaleja. Tutustu eri vaihtojen hinnastoon täältä. Valitsit sitten perinteisen vahauksen tai kevyt pinnoitteen, RiihiDetailing Kotkasta asentaa sen autoosi laadukkaasti ja varmasti kilpailukykyiseen hintaan!

auton vahaus, kestovaha, kovavaha